Кафедра

краєзнавчо-туристичної роботи, соціальних і гуманітарних наук

20.11.23 відбулося засідання наукового краєзнавчого гуртка.
Здобувачі освіти ОПП “Краєзнавчо-туристична робота” представили результати своїх наукових розвідок і виступили з доповідями.
Особливий інтерес і жваве обговорення виклакали доповіді:
– студентів 4 курсу Н. Москвіна “Історія районів Шишківка та селище Жуковського” та О. Гомели “Історія Холодної Гори”;
– студентів 3 курсу: А. Червоної “Будинок “Слово” як символ розтрілянного відродження”, В. Соловиченка “Роль віртуальної екскурсії в контексті краєзнавчого дослідження”, Д. Новікова “Часопис “Краєзнавство” у 20 – 30-ті роки ХХ ст. та його внесок у розвиток краєзнавчої справи в Україні”, Д. Чепіги “Український комітет краєзнавства як координатор краєзнавчого руху в Україні у другій половині 20-х років ХХ ст.”;
– студентів 2 курсу: Д. Сивеєвої “М.Ф. Сумцов – видатний краєзнавець Слобожанщини”; В. Мережко “Волонтерський рух як соціальне явище”.
Учасники гуртка подивилися відеоекскурсії підготовлені В. Соловиченком на тему “Вул. Університетська – минуле і сучасне”, Є. Без`язичним на тему “Вул. Н. Ужвій – минуле і сучасне”.
Кращі доповіді були рекомендовані для участі у 41-й Міжнародній краєзнавчій конференції молодих учених «Краєзнавчі студії з глибини років і до сьогодення (до 100-річчя створення Харківської комісії краєзнавства)», яка відбудеться 1 грудня 2023 р. в онлайн форматі на базі історичного факультету ХНУ імені В. Н. Каразіна.

 

Отзывы и пинг пока закрыты.

Комментарии закрыты.